Ervaringen

Enkele ervaringen met Metgezel

Mevrouw P. vertelt: “De ontmoeting met Ans heeft me erg geholpen. Ze heeft echt naar me geluisterd en samen met mij de hoofd- en bijzaken in mijn leven geordend. Ik voel me begrepen en opgeruimder.”

Mevrouw G. vertelt: ”Ik vind het fijn om zaken die ik niet meer alleen kan, toe te vertrouwen aan Ans. Ze is een echte steun, zo hebben we bijvoorbeeld samen mijn adressenbestand op orde gebracht op de computer.”

Mevrouw A vertelt:  “Mijn ervaringen met Ans zijn zeer positief.  Zij heeft een groot vermogen tot empathie. Zij luisterde met rust en open blik naar mijn verhaal, dat was een fijne steun, het luchtte mij op. Ook kan Ans op een liefdevolle manier, maar toch met een verfijnde kritische blik reageren, zodat je een stapje verder komt. En wellicht een uitweg kunt vinden voor het probleem dat dan speelt. De tips die zij mij aanreikte vond ik zeer waardevol.”

Familie van mevr. B vertelt: “Na het overlijden van haar echtgenoot had onze hoogbejaarde tante behoefte aan extra aandacht en frisse lucht. Wij zijn in contact gekomen met Ans en dat bleek na rustig kennismaken een zeer goede match. Ans kwam al gauw twee keer in de week in het woon- zorgcentrum om samen buiten te gaan wandelen in de rolstoel. Iets waar wij als familie niet vaak aan toe kwamen. Ans is rustig en zoekt uit wat bij onze tante past, zoals: foto’s bekijken, voorlezen een bezoekje regelen naar de Protestante Kerk om deze binnen te bekijken. Of haar handen heerlijk in een badje met lavendelmelk, niets is teveel voor Ans. Met Ans kon onze tante andere dingen bespreken dan met ons, haar naaste familie. Naast een luisterend oor en gesprekspartner nam zij onze tante mee naar buiten. Na de verhuizing van onze tante naar een verpleeghuis, bleef ze ondanks de extra afstand, toch komen. Tweeënhalf jaar mocht onze tante genieten van haar aanwezigheid en steun, tot ze op 11 november 2019 overleed en 101 jaar was geworden. Wij hebben Ans ervaren als een zeer betrokken en warm persoon. Zij bleek een paar extra ogen die bij het signaleren van problemen zelf voortvarend optrad of gelijk met ons contact op nam. Al met al zijn wij bijzonder tevreden.”