Over Metgezel

Mijn naam is Ans van Capellen. Ik ben geboren in 1955, getrouwd en moeder van een volwassen dochter.

Ik ben opgeleid en werkzaam geweest in de ouderenzorg, als docent alfabetisering, maatschappelijk werker en kunstzinnig therapeut. Ook was ik metgezel van mijn moeder.
Daarnaast hebben het leven en mijn ontwikkelingsweg hierin mij gevormd tot wie ik nu ben.

De rode draad in mijn leven is de ontmoeting met mensen en ontwikkeling. Aspecten die bij uitstek samenkomen in mijn rol als Metgezel. Ik ben een inlevend, integer, opgeruimd, creatief en reflectief mens. Daarnaast is ook humor voor mij van wezenlijk belang. Met mijn organisatietalent weet ik van aanpakken en breng ik overzicht, orde en praktische oplossingen. Op geestelijk vlak bied ik een luisterend oor, echte aandacht, kom ik snel tot de kern en help ik zaken verhelderen waardoor inzicht ontstaat. Ik help mensen graag om zo goed mogelijk tot hun recht komen in hun leven en omgeving. De mensen met wie ik werk, ervaren hierdoor meer ruimte en plezier, en krijgen een hernieuwd perspectief.

 

In mijn aanpak ben ik doortastend, maar heb ik respect voor de vrijheid en ervaring, beleving van de ander. Hierbinnen zoeken we naar nieuwe mogelijkheden of activiteiten. Ik geniet van de ontmoeting met de oudere mens; van de wijsheid

die ik hierin tegenkom. Een echte ontmoeting geeft voldoening aan beide kanten.

Ik hoop ook u te mogen ontmoeten met uw vragen!